دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مناظره داغ در رادیو ایران؛

نصراللهی: سازمان مدیریت بحران در بحران است/ ضرورت استفاده از همه ظرفیت‌ها در زمان بحران

رئیس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه دانشگاه آزاد اسلامی در مناظره داغ با اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در رادیو ایران گفت: سازمان مدیریت بحران در بحران است و برای رفع  آن باید از همه ظرفیت‌ها استفاده کند. 
کد خبر : 468877
AG8I0064.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه رسانه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر اکبر نصراللهی در برنامه مناظره داغ با اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور که در رادیو ایران برگزار شد، گفت: ناکارآمدی، غلبه شعار برعمل، وعدههای غیرقابل محقق مسئولان، وجود دستگاه‌های موازی، استفاده ناکافی از ظرفیت‌های کشور از جمله ظرفیت‌های دانشگاهیان، نیروهای مسلح و سلبریتی‌ها و نداشتن برنامه مؤثر برای مراحل قبل و بعد از بحران و تمرکز بر مرحله بحران از جمله چالش‌های سازمان مدیریت بحران کشور است که هزینه‌های زیادی را به کشور تحمیل کرده است.


رئیس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه دانشگاه آزاد اسلامی بی‌اعتمادی و یا اعتماد ناکافی مردم به متولیان مدیریت بحران را از دیگر چالش‌های سازمان مدیریت بحران کشور دانست و گفت: زلزله بزرگ‌تر از زلزله‌ها و سیل مخرب‌تر از سیل‌های‌ اخیر، بی‌اعتمادی مردم به متولیان مدیریت بحران است.


وی گفت: کمک‌های مردمی از طریق سلبریتی‌ها در دنیا طبیعی است و نمونه‌های آن را در گذشته در ایران و در طوفان آمریکا موسوم به هاروی می‌توان دید اما آنچه که در کشور در مورد نقش سلبریتی‌ها در جمع‌آوری کمک‌های مردمی از زلزله ازگله به بعد روی داد غیرطبیعی‌ و درخور تأمل است. 


نصراللهی با تأکید بر ضرورت قانونمند کردن مشارکت سلبریتی‌ها دربحران‌ها، مقابله با  سودجویان و فرصت‌طلبان و همچنین دادن گزارش‌های رسمی و باورپذیر مسئولان به مردم از کمک‌های مردمی گفت:  نوع برخورد مسئولان با سلبریتی‌ها به گونه‌ای بود که از این پس کسی جرئت نمی‌کند به این حوزه وارد شود. 


نویسنده کتاب مدیریت پوشش اخبار بحران در رسانه‌های حرفه‌ای افزود: مسئولان باید فکر و بررسی کنند چه اتفاقی افتاده است که مردم به جای ارسال کمک به بحران‌زده‌ها  از طریق دستگاه‌ها و نهادهای مسئول ، به سلبریتی‌های سیاسی، هنری و ورزشی مراجعه می‌کنند و یا ترجیح می‌دهند به تعبیر آقای نجار خودشان  مستقیم  کمک‌ها  را به مردم مناطق سیل‌زده و زلزله‌زده ببرند؟ اگر مردم به وعده‌های  مسئولان مدیریت بحران و اقدامات آنها باور و اعتماد داشتند، چرا اصرار دارند خودشان کمک‌ها را به آسیب‌دیدگان برسانند؟ 


رئیس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه دانشگاه آزاد  اسلامی گفت: بین آنچه که در بحران‌های کشور وعده داده می‌شود با آنچه که عمل می‌شود فاصله زیاد وجود دارد. آقایان به دلایل سیاسی از بحران‌ها از جیب مردم و نظام به‌ویژه در انتخابات سود می‌برند اما هزینه‌های آن  را مردم و نظام می‌دهند.


نصراللهی در واکنش به اظهارات رئیس سازمان مدیریت بحران کشور مبنی بر کمک ۲۰ هزار میلیارد تومانی دولت در سیل‌های اخیر گفت : وظیفه دولت کمک  به آسیب‌دیدگان در سیل و زلزله است و در کشوری که به لحاط تعداد بحران‌ها از حدود بیش از 40 بحران طبیعی شناخته شده جهان بیش از 30 نوع آن در ایران  قابل تحقق است و به لحاظ تنوع بحران در رده پنجم و به لحاط میزان  تلفات در  بحران‌ها در رده زیر 10 در جهان است نمی‌شود با نگاه اداری و بدون کمک از همه بخش‌ها  و استفاده از همه ظرفیت‌ها  بر آنها فایق آمد. 


وی در این مناظره داغ و در پاسخ به نجار گفت: سازمان مدیریت بحران در مراحل قبل و بعد از بحران برنامه‌های عملی و مؤثر ندارد؛ آقای نجار از ظرفیت‌های‌ بخش‌های مختلف استفاده نمی‌کند و عادت دارد حرف بزند اما حرف دیگران را نشنود.


در این مناظره که عسگریان معاون کمیته امداد نیز حضور داشت رئیس سازمان مدیریت بحران کشور  به ارائه گزارش‌هایی از عملکرد این سازمان پرداخت و گفت: از ظرفیت سلبریتی‌ها و نیروهای مسلح استفاده می‌شود و مردم با کمک‌های خود در بحران‌های مختلف زیبایی آفریدند؛ مردم بم، زمانی که من استاندار کرمان بودم بیشترین کمک‌ها را  به سیل زده‌های پاکستان کردند.


برنامه کامل مناظره را در زیر بشنوید.





 


انتهای پیام/4076/


{$sepehr_old_video_468877}

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب